Finance5.bg Ltd. / www.anketite.com Печат Е-мейл
ИНТЕРНЕТ ИЗМАМИ
Написано от SayanMk   
Петък, 10 Юли 2009 20:46

разглеждайки сайтовете за работа, попадам на: Ref.No 001-9 Описание и Изисквания Търсим модератори за всички категории на сайта ни   www.anketite.com Сайта съдържа само анкети. Посете сайта, разгледайте категориите и ако проявявате интерес се свържете с нас след като разгледате внимателно съдържанието и категориите в сайта www.anketite.com Заплата от 200 до 2000 BGN на Месец получавам аз ответно писмо: Отворете прикачения файл. Ако предложението ви интересува, изпратете отговор за коя / кои категори проявявате интерес и тел за връзка. Ще се свържем с всеки по отделно през следващата седмица за последни уточнения. П. С. - работата се върши от дома или от където му е удобно на всеки. Много общително, доволен съм - отварям файла, но работата е меко казано абсурдна. Общо взето- оставят те да си въртиш частен бизнес.. оп, поправка - да ИМ въртиш частен бизнес... но както и да е - работа - работа. Като не му харесва на човек офертата - пътя, за всеки влак си има пътници. Нямам против. Затварям си мейла и забравям за случая... Какъв ми е проблема?? 4 дни по-късно/няма и 1 работен ден след това, получавам следното: Най-новите анкети от днес в www.anketite.com СПОРТ : Кой български тим е с най-големи шансове в евротурнирите? http://www.anketite.com  КУПОН : Кой според Вас е най-сексапилният мъж? http://www.anketite.com СПАМ Пратен на още ПОЛОВИН ЕКРАН(а имам бая монитор) мейли... вероятно - на всички, които са подали молба за РАБОТА. Не помня някъде да съм се съгласявал да получавам мейлове, да съм се абонирал за мейлинг листа или дори да съм оценявал сайта като интригуващ Не съм отговарял на мейла, нито в него фигурира по някакъв начин предупреждение или начин за отписване. Опасявам се, че обявата е била за събиране на мейли за спам, което не ме притеснява, защото съвременните пощи имат спам филтри и аз лесно ще го макрирам, но аз на тия хора съм си пратил CV-то, личната информация... давам доверие а получавам спам. Сега ще пиша и до операторите на www.jobs.bg да ги предупредя за злоупотребата на информация и се надявам да отреагират. А още повече се надявам и другите 160+ кандидата, пробвали се по обявата да не игнорират/седят и мълчат, защото това е .... айде да не използвам лоши думички Та ако имате работа с горе посочените - замислете се ; А ако те си мислят, че и лошата реклама е реклама, надявам се ще им се докаже обратното. Blacklisted.

Сподели с приятели

 
Случайни статии

Добави коментар


Защитен код
Обнови